Klastromhegyi Pincenap

Klastromhegyi Pincenap

A 3 éve született gödöllői zenekar a ska műfaját képviseli, saját számokon keresztül, illetve feldolgozások segítségével színesítik a palettát. Zenéiket billentyű, szaxofon és harmonika kísérettel egészítik ki.
2015-ben részt vettek a Talentométer tehetségkutató versenyén, ahol döntősök lettek. Közel 500 zenekarból az 5. helyen végeztek, nyereményük pedig egy demólemez készítése, amibe már bele is kezdtek a fiúk.

A zenekar tagjai:
-Aszódi Zoltán – harmonika, ének
-Bobos Péter – basszusgitár, ének
-Farkas Zoltán – billentyű
-Babják Gábor – ének
-Nagy Zoltán – szaxofon
-Fekete Zoltán – dob
-Sleisz Máté – szólógitár

Bobos Pétert faggattuk egy picit:

OLR: Mesélj picit a zenekar alakulásáról!

BP : 2014. év januárjában szereztem egy kb. 30 éves Amati dobot az öcsémnek, késő karácsonyi ajándékként. Sikerült helyet is találni, ahol senkit nem zavart a hangja, és mivel 25 éve zenéltünk együtt utoljára – ki is próbáltuk. Én vittem a poros basszusgitáromat és eljött velünk Farkas Zoli barátom is a szintijével, aki szintén tagja volt a 25 évvel ezelőtti névtelen próbálkozásunknak. Mivel a közös zene már fiatal korunk óta a ska volt, itt elhatároztuk, hogy folytatjuk, és következőre megtanuljuk a régen is játszott Madness együttes klasszikus számát (amit azóta is minden koncerten játszunk).
Másodjára már olyan jól éreztük magunkat, hogy körbejártuk az ismerősöket és elhívtunk egy gitárost és egy tangóst is. Mivel ők is jól érezték magukat és tetszett nekik a stílus, két hónap után már teljes volt a zenekar, amely azóta csak a gitár és a dob helyén változott. Azóta is Farkas Zolikával közösen írjuk a zenét és a szöveget. Kerestünk 8 klasszikus ska számot, és elkezdtük begyakorolni őket. Egy augusztusi alkalomra Tószegi Lajos barátunk meg is hívott minket fellépni, ami – most már visszagondolva – az első lépést jelentette a hobbyn túli munka felé.

OLR: A Talentométeren nyújtott remek teljesítményetek jutalma egy demólemez készítése volt, ezzel hogy álltok?

BP: 2015 nyarára rendelkeztünk néhány saját számmal, teljes saját hangosítással, és mivel a fellépések során néha őrületes jó hangulat alakult ki, ezért, hogy kipróbáljuk magunkat, elindultunk a Talentométer tehetségkutató versenyen, ahol döntőig jutottunk és egy 30 órás demófelvételt nyertünk az A38 hajó hangstúdiójában. Ezek a felvételek napjainkban készülnek el véglegesen, és hála a stúdióban dolgozóknak (K. Péter és V. Kristóf), 6 saját számot sikerült befejezni. A számokat egyenként, néhány nap különbséggel tesszük közre, hogy a közeli fellépéseinken már ne legyenek teljesen ismeretlenek.

OLR: Május 28-án láthatunk titeket élőben Mogyoródon. Ezenkívül felléptek még valahol a közeljövőben?

BP: Ezek a fellépések, amelyek már biztosak, de vannak egyeztetés alatt levők :
-Mogyoród – Hangya Terasz 05.28
-Gödöllő – ArboFeszt, 06.04
-Szada – Táncnap, 06.18
-Gödöllő – NoVo Café 08.05

OLR: Ha jól láttam, jelentkeztetek az idei X-Faktorba. Volt már meghallgatás?

BP: Az X-Faktor szervezőitől kaptunk egy telefonos meghívást, hogy szeretnék, ha regisztrálnánk és elmennénk a bemutatkozóra. Ezt nagyon szívesen megtettük, ahol sajnos a szerződéses feltételek miatt nem lett aktuális számunkra a további szereplés. Mi, 7 taggal, már nem tudtunk olyan simán alkalmazkodni minden kritériumhoz, mint egy egyéni fellépő vagy akár egy duó. De azért nagyon jól esett mindnyájunknak az invitálás és volt néhány gondolkodtató éjszakánk ennek kapcsán.

OLR: Eddigi legjobb hangulatú fellépésetek? Van esetleg olyan,amit kiemelnél?

BP: Mi hobby szinten terveztük és tervezzük is a zenélést, és eddig még nem voltunk “szorult” helyzetben a fellépéseken. Nehéz konkrétan kiemelni bulit, bár a 4 nap Németországban vagy a Republic együttes előtti zenélés a borfesztiválon, az emlékezetes. A színpad különlegessége miatt a tavalyi ArboFeszt maradt meg leginkább.

OLR: Van kitűzött célotok a 2016-os évre?

BP: A 2016-os évet szeretnénk a hobby-zenélésen túlmutató munkának szentelni, ahol csak lehet, bemutatni a zenekart és a ska stílust, és ezt nem is fellépésekben, hanem inkább a promócióban gondoltuk. Szeretnénk a reggae-ska közegben megismertetni magunkat, visszajelzéseket kapni, és persze bemutatkozni az általunk játszott “populáris ska zene” stílusában.

OLR: Kedvenc zenekarod?

BP: Lehet, hogy közhelynek hangzik, de a Madness együttes már meg is szűnt, mire én megismertem, mégis gyerekkoromban az egész szobám, a ruháim, a gipszelt lábam és a hajam is őket követte. Minden lemezük bakelitben, minden videójuk kalózfelvételen a mindennapjaim része volt, és hát kissé megfakulva, de ma is az. Nagy hatással a Bad Manners zenéje volt még és persze felejthetetlenek – nemcsak az akkori hangulat miatt – a Skanzelizé koncertjei is. A zenekarunk többi tagjai is imádják az “ősöket”, bár mostanság számtalan komoly zenét lehet megismerni.
Fellépéseink során legtöbben nem is ismerik a ska zenét, de ahogy járnak a lábak a 3-4. szám után, az már kellemes visszajelzés. A zenélés egy hobby. Egy drága hobby. De mi – sokszor erőn felül – komolyan véve, rengeteg kompromisszumot kötve próbáljuk népszerűsíteni a ska zenét, mert a vidám hangulata kikapcsol, ellazít. Ha csak néhány percig is..

Forrás: http://www.onelovereggae.hu/ismerjetek-meg-az-oskar-music-legenyseget/